Blog

Materské znamienka u batoliat, detí a tínedžerov

Materské znamienka u batoliat, detí a tínedžerov

Materské znamienka u detí patria k bežným dermatologickým nálezom. Drvivá väčšina znamienok u batoliat a malých detí je však zvyčajne nezávažná.
Čítať viac...

Papilómy: Výrastky na koži a spôsoby ako ich odstrániť

Papilómy: Výrastky na koži a spôsoby ako ich odstrániť

Papilómy, ľudovo tiež neinfekčné bradavice, výrastky, akrochordóny. Ide o kožný tumorček, ktorý sa od určitého veku môže objaviť kdekoľvek na tele, ale najčastejšie v typických lokalitách. 
Čítať viac...

Pigmentové škvrny

Pigmentové škvrny

Tvorba pigmentových škvŕn patrí medzi veľmi časté poruchy pigmentácie pokožky. Môže sa jednať o symptóm, ktorý predstavuje „iba“ estetický problém pre svoju lokalitu, farebnosť alebo rozsah ... 
Čítať viac...

Papilómy a bradavice

Papilómy a bradavice

Papilómy a bradavice bývajú veľmi častým dôvodom návštevy pacienta u kožného lekára. Čo sú zač a aký je medzi nimi rozdiel?
Čítať viac...

Keloidná jazva

Keloidná jazva

Každý z nás to pozná. Niekedy sa stane, že si kožu alebo sliznicu poraníme a vytvorí sa nám rana. Našťastie, naše telá majú schopnosť, ako sa s poranením vyrovnať a v ideálnom prípade už o pár dní je v mieste poranenia len chrastička a po pár týždňoch už ani nevieme, kde sme to poranenie vlastne mali...
Čítať viac...

Odstránenie bradavíc frakčným laserom

Odstránenie bradavíc frakčným laserom

Existuje viacero typov útvarov, ktoré sa skrývajú pod spoločným názvom bradavice. V širšom, „laickom“ zmysle slova, sa jedná o čokoľvek nezhubné vyrastajúce z kožného povrchu. Najčastejšie ide o rôzne pologuľovité kožné útvary, častokrát s vyrastajúcimi chlpmi.
Čítať viac...

Epilácia: Účinné odstránenie chĺpkov

Epilácia: Účinné odstránenie chĺpkov

V dnešnej dobe otázka ohľadne zbavovania sa neželaného ochlpenia už nie je tabu. Avšak ešte veľa ľudí v tejto dobe nerozlišuje medzi epiláciou a depiláciou, čo je v skutočnosti diametrálny rozdiel. 
Čítať viac...

Rázová vlna

Rázová vlna

Čoraz častejšie sa stretávame v populácií s problematikou – celulitída. Lokalizovaná lipodystrofia - celulitída je nahromadenie zhlukov tukových buniek v určitej lokalite podkožia. Tento estetický problém trápi nejednu ženu bez vekového ohraničenia. 
Čítať viac...

Moderné metódy na liečbu akné

Moderné metódy na liečbu akné

Ako liečiť akné? Aké metódy sú vhodné? V nasledujúcom článku si priblížime tie, ktoré úspešne používame v RYANT LASERDERMA a vďaka ktorým pomáhame našim pacientom zbaviť sa akné.
Čítať viac...

Vyšetrenie a odstránenie znamienok

Vyšetrenie a odstránenie znamienok

Vyšetrenie znamienok, odborne nazývané dermatoskopia je vyšetrenie dermatoskopom. Dermatoskop je prístroj používaný v medicíne lekárom - dermatológom, na diagnostiku materských znamienok. Čítať viac...

Vyšetrenie a odstránenie výrastkov

Vyšetrenie a odstránenie výrastkov

Vyšetrenie výrastkov, sa robí za pomoci dermatoskopu, kedy dermatológ určí či sa jedná o znamienko, alebo výrastok. Výrastky sú kožné výčnelky, ktoré sa bežne na zdravej koži môžu nachádzať.  Čítať viac...

Vyšetrenie a odstránenie bradavíc

Vyšetrenie a odstránenie bradavíc

Vyšetrenie bradavíc je veľmi obdobné ako pri znamienkach a výrastkoch. Najskôr dermatológ zhodnotí bradavicu pohľadom a následne dermatoskopom. Čítať viac...

Vyšetrenie a odstránenie cievok, hemangiómov

Vyšetrenie a odstránenie cievok, hemangiómov

Vyšetrenie cievok a hemangiómov spočíva z návštevy u dermatológa, ktorý určí rozsah a typ problému. Hemangióm je typ nezhubného nádoru vytvorený z krvných ciev. Výskyt je možný kdekoľvek na tele, nakoľko vychádza z krvných ciev. 
Čítať viac...

Vyšetrenie a odstránenie jaziev

Vyšetrenie a odstránenie jaziev

Vyšetrenie jaziev je dôležitá súčasť diagnostiky dermatológa v určovaní o aký typ jazvy ide. V súčasnej praxi sa stretávame najčastejšie s 3 typmi jaziev. Sú to hyportrofické, až atrofické a hypertrofické, až keloidné. 
Čítať viac...

Odstránenie vrások tváre botulotoxínom

Odstránenie vrások tváre botulotoxínom

Botulotoxín známy tiež pod názvom aj klobásový jed, alebo Botox, Dysport, je látka používaná nielen v estetickej medicíne. Patrí medzi prirodzene sa vyskytujúcu sa bielkovinu produkovanú baktériou Clostridium botulinum. 
Čítať viac...